”Me tehdään eikä kirjoitella!”

SA-0864
Vantaan ensimmäiset sähköiset asiointipalvelut Oma Vantaa -portaalissa aukeavat maaliskuussa. Kehitystiimi on työstänyt ensimmäisen julkaisun palveluita pala palalta valmiiksi ja pilottina julkaistaan äitiysneuvolan ja talous- ja velkaneuvonnan yhteydenottopyynnöt esitietoineen. Neuvolan sähköistettyihin esitietoihin liittyy myös päihdekysely. Henkilökohtaiseen asiointikansioon tallentuvat kuntalaisen kaikki asioinnit Oma Vantaa -palvelussa. Taustalla on tehty myös paljon näkymätöntä työtä kuten VRK-tietojen keruuta, joka näkyy palvelussa asiakkaalle järjestelmään valmiiksi syötettyinä tietoina. Uutena toiminnallisuuteena esitettiin myös asiakkaalle lähtevä tieto yhteydenottopyynnön saapumisesta virkailijalle joko sähköpostitse tai SMS-viestillä asiakkaan toiveen mukaisesti.
Tänään järjestetyssä demossa pääsimme näkemään viimeisimmän sprintin saavutukset ja heittämään kiperiä kysymyksiä tiimiläisille. Paikalla oli myös Tietohallintojohtaja ja hankkeen omistaja Antti Ylä-Jarkko, joka loi vahvaa uskoa siihen mitä on jo saatu aikaiseksi. ”Me tehdään, eikä kirjoitella!”, kuvasi Ylä-Jarkko Vantaalla kohta tapahtuvaa digiloikkaa. Avoimeen lähdekoodiin perustuva kehitystyö mahdollistaa Vantaan sähköisen palvelumallin käyttöönoton myös muissa kunnissa ja näin koko Suomen loikan todelliseen digiaikaan.
Palveluiden kehitystyö on jo siinä vaiheessa, että talous- ja velkaneuvonnan asiakkaat ovat päässeet kokeilemaan palvelun toimivuutta ja kokeneet järjestelmän toimivaksi. Omatoiminen asiointi sähköisesti koettiin positiivisena, asian mennessä eteenpäin heti kun itse täyttää yhteydenottopyynnön. Puhelimessa jonottamisen voi näin unohtaa. Talous- ja velkaneuvonnassa onkin tehty merkittäviä muutoksia asiointiprosessiin ja tämä tulee huomattavasti nopeuttamaan asian etenemistä. Tulevaisuuden toiveena on kuitenkin, että KaPAn eli Kansallisen palveluarkkitehtuuriohjelman myötä tiedon siirto sähköisesti esimerkiksi Kelalta ja Verohallinnolta yksinkertaistaisi prosessia.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s