Kaupunginjohtajan toimialan Digipäivät – Lupa ajatella toisin

KAJODIGI-2063

Kaupunginjohtajan toimiala järjesti Digipäivät
kahtena puolenpäivän tapahtumana,
22.4. ja vapun alla 29.4.

Ensimmäisen Digipäivän avasi Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen, joka kannusti henkilökuntaa rohkeisiin ideoihin ja muutoksen tavoitteluun. Päivän puheenvuoron esittäjänä toimi Veromäen koulun opettaja Markus Humaloja, joka puhui tulevaisuuden kriittisistä kuluttajista ja työntekijöistä, jotka ovat eläneet koko elämänsä digitaalisaaton keskellä ja odottavat joustavia palveluita ja työntekomalleja. Päivään mahtui myös tutustumista Oma Vantaaseen ja sen kehittämistiimin toimintaan.

Toisen päivän avasi Vuoden digitalisaation ja IT-innovaatioiden johtajaksi valittu, Vantaan kaupungin tietohallintojohtaja Antti Ylä-Jarkko. Hän jakoi saamaansa tunnustusta koko Vantaan hyväksi; olemme uskaltaneet ajatella toisin ja näin kehittää palveluitamme. Tästä hyvänä esimerkkinä on Oma Vantaan ensimmäisenä palveluna julkaistu velkaneuvonnan yhteydenottopyyntö. Ylä-Jarkko kuvaili digitalisaation tulevaisuuden näkymiä ja puheessa vilisivät digityöntekijät ja koneälyt, keskenään kommunikoivat sähköautot ja automaatiosatamat. Tämän muutoksen näkyminen jokaisen arkipäivässä on tuskin kovin kaukana, sillä viimeisemmän vuosikymmenen aikana on jo tapahtunut valtavia muutoksia ja vauhti vain kiristyy. Muutoksen matkaan on vain hypättävä, muuten jää jalkoihin.

Päivän pääteeksi osallistujat kiersivät ideointipisteet, joissa kerättiin ajatuksia muun muassa ja päätöksenteon ja strategian valmistelun tiimoilta. Ehkäpä tulevaisuudessa kaupungin päätöksenteko ja strategian valmistelukin tulevat lähemmäs kuntalaisia digitaalisia alustoja hyödyntämällä. Kaupunginjohtajan toimialan Digipäivät oli ensimmäisen Digipäivä-kierroksen viimeinen. Nyt on aika jatkokehittää esille nousseita ideoita ja viedä niistä toimivimmat tuotantoon.

Kids react to old computers
Yllä olevassa videossa tämän päivän lapset kummastelevat viime vuosituhannen tietokonetta. Mikä mahtaa olla tulevien sukupolvien reaktio tämän hetken kehittyneimpään teknologiaan?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s