Digillä lisää liikettä?

Maaliskuun alussa Vantaan liikuntapalvelut sekä tietohallinnon digitoimisto järjestivät Tikkurilan uimahallilla asukasillan, jossa kysyimme liikkuvilta vantaalaisilta heidän liikuntatottumuksistaan sekä ideoimme kuinka digitaalisten ratkaisuiden avulla kaupunki voisi tukea liikunnan harrastamista.

Maanantai-illan aikana työpajapisteellä piipahti reilut 20 kuntoilemaan tullutta vantaalaista, olipa joukossa muutama vähän kauempaakin tullut liikunnanharrastaja. Selvitimme osallistujilta mm. mitä lajeja he harrastavat ja mikä motivoi liikkumaan. Runsaslumisen talven ansiosta useampi kävijä mainitsi hiihtävänsä sekä luonnollistesti moni uimahallissa asioiva mainitsi liikuntalajeikseen uinnin, kuntosaliharjoittelun sekä ohjatun liikunnan. Lähes kaikille vastaajille liikkuminen ja sen pariin löytäminen oli tuttua ja liikkuminen olikin heille elämäntapa. Terveys, hyvä olo ja liikunnan sosiaalisuus olivat seikkoja, joiden takia vastaajat harrastavat ja liikkuvat. Kyselyyn vastanneiden suurin ikäryhmä oli 47–65-vuotiaat.

Kysyessämme sitä, kuinka vastaajat hyödyntävät teknologioita kävi ilmi, että osa vastaajista ei juurikaan hyödyntänyt saatavilla olevia mahdollisuuksia. He olivat tottuneita liikkujia, jotka tunsivat lähiseudun tarjonnan. Moni vastasi selvittävänsä Googlen avulla liikuntapalveluiden mahdolliset poikkeukset aukioloajoissa ja erilaisten karttapalveluiden avulla selvitettiin sopivia kuntoilu- ja ulkoilureittejä. Näin talvilajien sesonkiaikana moni selvitti myös latujen kuntoa nettipalvelun avulla. Lisäksi muutama kertoi hyödyntävänsä erilaisia liikkumiseen liittyviä sovelluksia ja urheilurannekkeita. Työpajan ideointipisteellä sana oli vapaa. Esille nousi mm. toive sovelluksesta, jonka avulla voisi löytää lähiseudun maastopyöräily- ja polkujuoksureitit.

Työpajassa esille tulleet ajatukset ja ideat eivät jää vain muistilapuille, vaan ne huomioidaan Vantaan liikuntapalveluita kehitettäessä. Tikkurilan uimahallilla pidetty popup-työpaja on osa liikuntapalveluiden digisuunnitelman työstämistä. Suunnitelman avulla saadaan suuntaviivat tulevien vuosien palveluiden kehittämiselle hyödyntäen digitaalisia mahdollisuuksia. Aktiiviselle liikunnan harrastajalle on jo tämän vuoden aikana luvassa uusia mobiilipalveluita.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Digillä lisää liikettä?

  1. Liikunta- tai kävelykaveri jostain. Koiran ulkoilutusapua. Vapaaehtoista liikunta-tai painonhallinnan tukea. Vertaisryhmiä ja tukea liikuntaab. Luovia tempauksia , esim. Suppailun kokeilua porukalla.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s