Sähköiset asiointipalvelut -hanke

Vantaan kaupungin sähköisten asiointipalveluiden kehittämishankkeen tavoitteena on tarjota kuntalaisille digitalisoituja kokonaispalveluita, joita asiakas voi käyttää ajasta ja paikasta riippumatta, vaikka kotisohvallaan tai junassa omalla puhelimellaan. Palvelupolku mietitään kokonaisuutena – mitä voi tehdä sähköisesti, missä vaiheessa puhelin tai henkilökohtainen tapaaminen on parempi vaihtoehto. Haluamme myös aktiivisesti tarjota palveluita, jotta palvelut olisivat mahdollisimman lähellä asiakasta.

Hankkeessa haastamme myös omat prosessimme. Monesti julkisissa palveluissa törmää lauseisiin ”Tämä on lakisääteinen asia, tarvitaan tulostettu lomake, allekirjoitus vaaditaan, mene luukulle x kello 12 -14…”. Onko nykyinen malli itse luotu toimintatapa vai oikeasti pakollinen, ja mistä tuo pakko tulee? Monet samankaltaisena toistuvat asiat voidaan hoitaa sähköisesti helpommin ja nopeammin. Tiedon kokoaminen ja siihen tutustuminen ennen asiakkaan henkilökohtaista tapaamista takaa asiakkaalle paremman palvelun.

Palveluita kehitetään yhdessä asiakkaiden sekä henkilökunnan kanssa. Haluamme saada mahdollisimman paljon ideoita ja kommentteja, mitä palveluita asiakkaat haluavat sähköisiksi, miten niiden tulisi toimia, jotta ne palvelisivat mahdollisimman hyvin sekä asiakasta että meidän omaa henkilökuntaamme. Erilaisia ideatyöpajoja on siis luvassa.

Ratkaisu toteutetaan avoimella lähdekoodilla ja ketteryydellä. Käytännössä tekijät tulevat toimimaan meidän tiloissamme kokonaistiiminä, jossa on mukana eri toimijoiden ja alojen asiantuntijoita, kuten kehittäjäkoodareita, käyttöliittymäsuunnittelijoita ja käytettävyysasiantuntijoita. Ensimmäiset kumppanit on kilpailutettu ja syksyllä 2015 koko tiimi on kasassa ja työn touhussa.

Hanke kestää kolme vuotta, mutta Vantaan digikehityshän ei siihen lopu. Hankkeen yhteydessä kehitämme myös sisäisiä toimintamallejamme ja opimme yhdessä digipalveluiden kehittämistä. Hankkeen jälkeen Vantaan digipalveluiden kehittäminen on osa jokapäiväistä työtämme.

Onnistumisia, innokkuutta, yhdessä tekemistä, haasteiden kampittamista – kaikkea tätä on odotettavissa. Ja ennen kaikkea – Jokainen päivä on mahdollisuus oppia jotakin uutta!

Terveisin,
Hankkeen työtiimi

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Sähköiset asiointipalvelut -hanke

  1. Paluuviite: Aikaa säästämässä | DigiVantaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s